Pages

un alt inceput

... de viroza de data asta.
Cum ziceam ieri, dupa amiaza Santiago a fost suparat de ceva cu febra, la nurofen febra a scazut si 'ceva'-ul a parut ca dispare. Seara, la 1 ora de la culcare, 38.7, iar medicament, la 2 iar trezit, iar lapte, iar medicament, dimineata la trezire 38. Din vorba-n vorba, pe la 11 avea 39.5 :|.
Ok, maselele le-am eliminat foarte repede, alea nu dau asa febra crescuta si in plus copilul asta n-a facut niciodata febra de la dinti. Doar n-o incepe acuma. O alta viroza. Pai abia a trecut de una, acum o saptamana. Pai o fi luat alta, cum organismul abia se refacea. Am si verificat dimineata la gradinita, cand am anuntat ca nu duc copilul, daca ceilalti din grupa sunt toti prezenti. Erau. Ce-i drept, ieri cand am urcat in clasa sa-l iau pe Santiago, toti copiii s-au apropiat de mine si nu parea nici unul atins de vreun flagel. Ok... daca nu e viroza noua ci cea veche, ce da sa se suprainfecteze? Poate de la vantul care ne-a prins ieri pe afara la pranz si ne-a prajit fetele si urechile? A... urechile! daca are otita ca tot imi pare ca evita de cateva zile sa-l spal prin urechi?
Sun pediatrul, caruia nu aveam ce sa-i spun de fapt, ca tot cateva zile trebuie sa astept sa vad cum evolueaza. Dar sa stie si el si poate sa-mi raspunda si mie la ce ma rodea: ce febra e asta asa marisoara, cu cap si trunchi fierbinti si membrele sloi? ar putea fi suprainfectie? ar putea fi otita? Nu mi-a raspuns, dar macar la ultima mi-a zis ca daca nu-i merge bine copilului, trebuie sa-l vada un orl-ist. Cum avem norocul de prieteni si prietene cu studii, o sun pe cea cu specializarea ORL. Zice ca vine pe seara.
Pana pe seara dau o fuga la homeopat, unde aveam consultatie. La sfarsit, bag si intrebarile despre copil. Primesc remediu pentru seara asta si inca 3 zile. Homeopatul imi spune sa nu-i mai dau antitermic decat daca trece de 39. Si ca in 3 zile garantat trece. Il cred, mai ales ca sub tratamentul pe care mi l-a dat mie, de 1 luna de zile n-am mai suferit de rinita alergica ce o plimb de vreo 4 ani...
Seara vine orl-ista. Nas, gat, urechi, curate. Timpane albe, neinflamate. Copilul rade, alearga, vorbeste, canta, deseneaza. Cu 38 de grade in spinare si mainile reci.
Rontaie remediul homeopat si dupa 1 ora si 20!!! cade intr-un somn pe care i-l doresc lin si bun.
Vedem maine ce ne aduce. Pana una alta poate noaptea imi aduce si mie ceva odihna. Sunt praf, ma ustura toate oasele de la oboseala si ma gandesc ca astea nici nu-s probleme. Si chiar si asa, gandul ca dimineata ar trebui sa fiu la birou, imi da niste frisoane mai ceva decat vantoasa de ieri.
Si ceasul ticaie. Mai sunt 2 saptamani. Din 2 ani si 2 luni de vacanta. Nici nu-mi mai vine sa dorm...

btemplates

3 comments:

Raluca spunea...

:(((( offff insanatosire grabnica, sa va puteti bucura de cele doua saptamani!

Ralu' spunea...

Of, sanatate! Cu homeopate am scos-o si noi destul de des la capat cu febra si alte manifestari deranjante.

Monis spunea...

Multumim! Inca are 38.5, asteptam sa treaca, mai ales ca afara e soare si ar fi mers o plimbare, chiar si asa prin frig...

Trimiteți un comentariu