Pages

incep vacantele

Maine dimineata plecam. Nesebar, 7 zile si 7 nopti. Daca o fi sa fie. Daca nu, ne intoarcem. Zilele trecute eram convinsa ca nu vom rezista, ca ma voi intoarce cu copilul crizat mai devreme acasa. Acum crizele s-au mai rarit, asa ca am inceput sa sper ca vom avea o vacanta reusita. Nu au disparut de tot, insa miercuri a fost ultima cu plansete care nu se mai opreau. De atunci, cand e de protestat, tipa (sau urla de-mi pierd echilibrul de la numarul de decibeli), uneori si plange, dar punctual si peste 2-3 minute e gata totul. Ceea ce ma bucura, ca se si descarca si nici nu mai plange cu orele, fara ca eu sa-i pot face ceva.
Ca sa revin la vacanta, plecam cu bunicii si fara Tati, care este trup si suflet la serviciu (mai mult trup :D). Desi visul meu despre mare este intruchipat de plaja pustie si nesfarsita, iata ca servim hotelul mare si aglomerat, ca pe plaja mea pustie si nesfarsita nu pune nimeni masa, nu spala nimeni vasele, nu-mi da nimeni un cocteil cu gheata si umbreluta.... Sper din tot sufletul ca plaja pustie sa aiba rabdare sa ajung la ea cu Tati cat mai curand.

Ce luam cu noi? Un copil care astazi a vizitat ferma animalelor si de unde s-a intors cu o noua achizitie: spune cum face oaia :). De multe luni Santiago spune cum face lupul, leul, vaca si rata. Uneori mai clampane din falci ca un crocodil. Dar atat, desi m-am scalambaiat ca toate animalele de prin carti o vreme indelungata. Ei bine, prin puterea exemplului concret, azi adaugam in lista oaia (desi banuiala mea este ca de la capre a invatat limba cea straina, caci oile isi vedeau de treaba in timp ce caprele, cum li-i felul, protestau vehement catre vizitatori).
Un copil care a invatat de curand un cuvant nou: taaaaa care inseamna tare (cand vine vorba de dat in leagan, unde doar tare ii place). Un cuvant nou langa si mai noul: baibai cu i aproape mut (de la bye-bye) . Toate astea peste mama, tata, pepe (pipi) si... cam atat :D. Restul sunt doar coti-coti, tuta, tita si cuvintele limbii santiage.
Un copil care desi nu vorbeste, se poarta de parca ar face-o :X.

(ar mai fi multe de spus, dar am de dormit cateva ore la viteza...)

btemplates

3 comments:

MoniQ spunea...

Sa va fie bine si liniste in vacanta, iar sufletelul mic sa fie cat mai fara de lacrimi :)
Si eu iubesc perioada asta a achizitiilor de limbaj, imi creste inima cu fiecare muuu si beee si oac, N-ul meu vorbeste mult, mai pe limba ei, mai pocit, pe-a noastra, dar ma intelege perfect si nu pot sa nu ma minunez mereu: copilul meu creste mare!
Bronz sanatos!

Nela Mihaescu spunea...

Vacanță placută, dragilor!

Monis spunea...

Multumim! >:d<

Trimiteți un comentariu