Pages

Biscuiti inspirati. Sau inspiratii biscuiti...

Sau inspirati niste biscuiti! :) (cum a facut Tati cand a venit acasa, ca doar asta a reusit din vreme ce e la regim, iar biscuitii inspirati sunt plini de toate tentatiile interzise lui).

Pornind de la biscuitii mamei lui Alex, care i-au inspirat pe biscuitii mamei Nataliei si continuand cu o dupa amiaza ploioasa si cu o muzica asortata ploii, scrisa de distinsul domn care a colorat Falezele de Nisip, am mesterit acompaniata de Santiago cel cam plictisit de stat in casa, ce altceva decat niste biscuti...

Ce-mi place la retele astea din zona raw este ca nu ai nevoie de cantitati precise. M-au plictisit dintotdeauna retele cu cantitati in miligrame, mililitri, milimetri si alti mili, pentru ca genereaza invariabil intrebari la care nu prea ai raspunsul si apoi, la final, orice nu-ti convine, dai vina pe mililitrul in plus de apa pe care l-ai scapat in mancare intr-un moment de ratacire. La 'celelalte' retete, pui tot ce-ti da prin cap, amesteci, mai gusti eventual, iar la final, daca ceva nu-ti surade, iti promiti ca data urmatoare sa ajustezi tonul din... (un catel de usturoi in plus/minus, un pic de sofran etc etc).

Revenind la biscuiti, au iesit asa:



si au in compozitie (in ordinea numerelor de pe tricou):
- faina de hrisca
- faina integrala de grau
- ovaz
- goji
- curmale (3 la numar)
- stafide
- migdale (10 la numar)
- cateva seminte de in si cateva de susan, rasnite in prealabil
- cateva seminte de canepa
- scortisoara

Enjoy! :)

btemplates

7 comments:

MoniQ spunea...

Ti-au iesit foarte aratosi, ai mei au avut de suferit la capitolul aspect. Si cred ca sunt grozavi de buni si cu faina de hrisca, eu nu am avut.
Multumesc pentru onoarea de a mai cita (hihi), si eu poposesc des la tine pe blog. Imi place combinatia dintre muzica filmului lui Pita (acest Tarkovski de Romania), gustarica raw si ploaia de vara, e un amestec cosmopolit si interesant :)

Raluca spunea...

Uau!!! Ce fain ca merge mai departe saga biscuitilor :)). Arata absolut delicios!

Si apropo de comoditatea retetelor raw, eu am mai observat azi doua atuuri (am facut iar azi doua feluri de biscuiti, cam aceiasi, ca aveam aceleasi ingrediente in casa):

- poti sa amesteci in bol si sa pui ingredientele si la 2 ore distanta, ca ala micu vrea afara :D, cu atat mai mult se fac mai moi semintele :)). Deci nimeni nu te grabeste, nu se intampla nimic daca nu te misti repede.

- daca pruncul din brate, de felul lui nemancacios, dintr-o data se intinde sa guste maglavaisul din bol, ii dai cu cea mai mare incredere si bucurie :D

Raluca spunea...

Si ce rau imi pare de taticul pofticios :P

MoniQ spunea...

Da Raluca, asa e, Natalia mananca mai degraba din bol decat produsul finit. Am o paleta moale cu maciulia rosie pentru amestecat (eu ii zic "linge blide" hihi) dupa care ii place la nebunie sa culeaga maglavaisul :))

Monis spunea...

oau dar ce ora de destrabalat pe net aveti :D! Eu sunt in picioare in fiecare zi la 6.30...

MoniQ sunt buni cu faina de hrisca dar nu i-as face doar cu hrisca... parca merge mai bine in combinatii.
Am vrut sa-i fac cu forme, dar nu am avut rabdare sa intind foaie, asa ca i-am ingramadit cum se vad la cadru :). E drept ca arata bine, insa daca as sti sa fac si poze la mancare, ar arata si mai bine :D.

Raluk ai dreptate cu ambele puncte. Mda, Tati zicea ceva despre 'ce frumos miroase a Craciun' :))

Maria spunea...

meiiii...voi ma faceti sa imi cumpar faina de hrisca...intrbare,intrebatoare...Monis draga, i-ai facut la cuptor? xxoxox

Monis spunea...

Dap, am dat foc la cuptor cat timp i-am modelat si cand am bagat tava, am stins focul. Am mai pornit de 2 ori focul, cate 5 minute, iar in final i-am lasat pana dimineata. Pofta buna si tie si lui Aidan! ca eu una am mancat din ei, ca-s tare buni.

Trimiteți un comentariu