Pages

soooomn

Stiu ca unii au scris carti si tratate despre evolutia copiilor, dar eu constat pe propria piele diverse lucruri. Si habar nu am daca e sau nu cum scrie in carti (ca vorba aia, nu am deschis una de cand avea copilul 3 luni), dar de cand sta in picioare (adica de vreo saptamana), Santiago doarme! Acum sa nu se inteleaga din asta ca pana acum nu dormea, dimpotriva, a dormit de la 2 luni noapte de noapte. Insa putin inainte de 8 luni a inceput prin a se trezi cam la 30' - 1h30' imediat dupa ce-l puneam la somn si a continuat tot asa, cu treziri tot mai dese. De unde la 5 luni a dormit si cate 8-9 ore legat noaptea, ajunsese la 10 luni la 3-4 treziri pe noapte.
Mi-e si teama sa spun cu voce tare, de teama sa nu dispara, insa are deja cateva nopti cu somn de la 10-11 pana la 7-8 dimineata, doar cu trezirea din prima oara de somn. Multa sanatate celui care a inventat mersul :D.

A, si de cand cu statul in picioare, si patutul a devenit un loc mai prietenos, ca deh, e plin de locuri unde se poate sprijini ca sa faca 3 pasi tremuranzi :X



(cu ocazia mersului biped, a primit mocheta noua pt camera lui si cu aceeasi ocazie, noi - parintii - am constatat ca am aruncat definitiv conceptul de casa de burlaci, la gunoi :D).

Edit de dimineata: am zis eu ca deschid gura si minunea se va risipi? Aseara s-a trezit pe undeva pe la 12 cred (ca s-a ocupat Tati de el) si apoi la 5. Doar ca de la 5 la 7 n-a mai dormit. Si nici eu :D. Abia de la 7 am mai bagat un somn (impreuna de data asta).

si edit de la pranz: pe drumul spre casa dinspre parc, am vazut si cauza noptii agitate: mica plesnitura de la incisiv lateral stanga jos.
As putea sa-i dau pace copilului si sa nu-l mai barfesc atata pe blog, avand in vedere ca pana acum a dormit si a avut doar o noapte mai grea, soldata cu un dintisor :)

btemplates

5 comments:

Razvan spunea...

Deci eu m-am hotarat, luam si noi covor cu casute si strazi! Link magazin? :) Cat despre somn... Matei a ajuns sa doarma de la 11-12 seara la 7-8 dimineata...dar intre noi ?!?! Trebuie demarat proiectul singur in camera... poate reusim sa mai salvam situatia.

Nela Mihaescu spunea...

Mai, imi dai curaj cu chestia asta cu somnul si mersul... Ana era ca Santiago... ceas, legate, enspe ore.. pana pe la 7 luni. De atunci e distractie la maxim cu somnul de noapte!

Dar o astept la cotitura cu mersul, si promit ca o alerg! Nu de alta, dar sa mai dorm si eu macar trei ore legate!

Monis spunea...

@ Razvan, link la magazin... http://www.hornbach.ro/home/ro/html/index.phtml ca-s prea varza sa aiba si catalog de produse. Asa ca tre sa mergeti pana acolo.... Si sa masurati bine camera inainte de a pleca de acasa :))

@ Nela mult succes iti doresc cu Ana! Ca se va lega cu mersul sau nu, sigur somnul de noapte va redeveni ce a fost. Si mai mult decat atat ;)

Unknown spunea...

eu zic sa te bucuri cat poti, pe urma vin maselele :D Felicitari!

Monis spunea...

@ zoozie :P ma bucur, cum nu, chiar o fac! Merci!

Trimiteți un comentariu