Pages

soooomn

Stiu ca unii au scris carti si tratate despre evolutia copiilor, dar eu constat pe propria piele diverse lucruri. Si habar nu am daca e sau nu cum scrie in carti (ca vorba aia, nu am deschis una de cand avea copilul 3 luni), dar de cand sta in picioare (adica de vreo saptamana), Santiago doarme! Acum sa nu se inteleaga din asta ca pana acum nu dormea, dimpotriva, a dormit de la 2 luni noapte de noapte. Insa putin inainte de 8 luni a inceput prin a se trezi cam la 30' - 1h30' imediat dupa ce-l puneam la somn si a continuat tot asa, cu treziri tot mai dese. De unde la 5 luni a dormit si cate 8-9 ore legat noaptea, ajunsese la 10 luni la 3-4 treziri pe noapte.
Mi-e si teama sa spun cu voce tare, de teama sa nu dispara, insa are deja cateva nopti cu somn de la 10-11 pana la 7-8 dimineata, doar cu trezirea din prima oara de somn. Multa sanatate celui care a inventat mersul :D.

A, si de cand cu statul in picioare, si patutul a devenit un loc mai prietenos, ca deh, e plin de locuri unde se poate sprijini ca sa faca 3 pasi tremuranzi :X(cu ocazia mersului biped, a primit mocheta noua pt camera lui si cu aceeasi ocazie, noi - parintii - am constatat ca am aruncat definitiv conceptul de casa de burlaci, la gunoi :D).

Edit de dimineata: am zis eu ca deschid gura si minunea se va risipi? Aseara s-a trezit pe undeva pe la 12 cred (ca s-a ocupat Tati de el) si apoi la 5. Doar ca de la 5 la 7 n-a mai dormit. Si nici eu :D. Abia de la 7 am mai bagat un somn (impreuna de data asta).

si edit de la pranz: pe drumul spre casa dinspre parc, am vazut si cauza noptii agitate: mica plesnitura de la incisiv lateral stanga jos.
As putea sa-i dau pace copilului si sa nu-l mai barfesc atata pe blog, avand in vedere ca pana acum a dormit si a avut doar o noapte mai grea, soldata cu un dintisor :)

btemplates

5 comments:

Razvan spunea...

Deci eu m-am hotarat, luam si noi covor cu casute si strazi! Link magazin? :) Cat despre somn... Matei a ajuns sa doarma de la 11-12 seara la 7-8 dimineata...dar intre noi ?!?! Trebuie demarat proiectul singur in camera... poate reusim sa mai salvam situatia.

Nela M spunea...

Mai, imi dai curaj cu chestia asta cu somnul si mersul... Ana era ca Santiago... ceas, legate, enspe ore.. pana pe la 7 luni. De atunci e distractie la maxim cu somnul de noapte!

Dar o astept la cotitura cu mersul, si promit ca o alerg! Nu de alta, dar sa mai dorm si eu macar trei ore legate!

Monis spunea...

@ Razvan, link la magazin... http://www.hornbach.ro/home/ro/html/index.phtml ca-s prea varza sa aiba si catalog de produse. Asa ca tre sa mergeti pana acolo.... Si sa masurati bine camera inainte de a pleca de acasa :))

@ Nela mult succes iti doresc cu Ana! Ca se va lega cu mersul sau nu, sigur somnul de noapte va redeveni ce a fost. Si mai mult decat atat ;)

zoozie spunea...

eu zic sa te bucuri cat poti, pe urma vin maselele :D Felicitari!

Monis spunea...

@ zoozie :P ma bucur, cum nu, chiar o fac! Merci!

Trimiteți un comentariu