Pages

de nevazut

Am framantat (mintal) in ultimele zile toate campaniile de ajutat copiii de Mos si nu doar de Mos, discutiile despre trainingul copiilor (care mi-a sarit iar in cale prin articolul Ralucai :o & comentarii), un gand de-al Paulei, si tot timpul mi-a revenit mereu si mereu in cap cel mai bolnav film pe care l-am vazut in viata mea: Tideland. Desi l-am vazut in 2006, o parte din senzatiile de atunci sunt absolut proaspete...

Voi ce film ati pune la categoria asta? Voi... Anca, Raluca, Mamituni, Kawa, Ioana, MoniQ, Raluca, Maria, Bee&Razvan (de la voi vreau 2 titluri), Ralu' si ... absolut oricine mai doreste sa impartaseasca. Fara top 5, fara ocolisuri, cel mai bolnav film pe care l-ati vazut vreodata, pe care va doriti sa nu-l fi vazut si care, din cauza ca l-ati vazut, va tot bantuie macar cate o bucatica de creier din timp in timp.

PS 1 Pe Paula o astept sa-mi numeasca filmul lui Cronenberg.
PS 2 Pt Nela am pastrat o invitatie speciala, caci ea este maestra peseurilor :D.

btemplates

13 comments:

MoniQ spunea...

Multumesc pentru lepsuire, m-am achitat de sarcina cu deosebita placere :)
http://dezordineacuvintelor.blogspot.com/2011/11/never-ever-again-or-maybe.html

Nela Mihaescu spunea...

:))) mi-ai facut dimineata mai frumoasa!!
Esti o mare figura!
Va pup, ma gandesc si ma execut!

Mamiţuni spunea...

Monis,
merci de leapsa.
Marturisesc ca nu stiu ce sa scriu. N-am mai vazut vreun film cap-coada de foarte mult timp, si, de si mai mult timp, ma feresc de filme bolnave. Pe mine mai degraba ma bantuie cele amuzante!

Ma gandesc si revin. Ceva, ceva, tot 'oi gasi eu...

Raluca spunea...

Draga mea, nu prea am ce sa scriu, nu m-ai nimerit :D. Asa ca iti spun aici pe scurt de ce:

- chiar daca va citesc cu mult mult drag cand vorbiti despre filme de arta, de valoare, pe tine, pe MoniQ, pe Bee, pe Alexandra, eu nu sunt atat de priceputa la arta, recunosc cu rusine :D. Ma uit la filme mai usurele...

- de doi ani reusesc sa vad un film doar o data la vreo 2-3 saptamani, si atunci ma uit la ce ruleaza la tv, rapid, sa ma relaxez. Uneori ma uit in timp ce butonez pe net, deci adio integrare in atmosfera filmului.

- nici inainte de Alex, dar mai ales acum, nu m-am uitat niciodata la un film care sa nu-mi placa, adica sa fie asa, mai horror :D

- deci am o singura recomandare de facut. La un film care mie mi-a placut mult mult, chiar daca am avut si faze in care mi-am ascuns ochii sa nu vad, suspansul era prea mare pentru mine :)). Filmul este tradus la noi "Din raiul meu". Pe imdb e The Lovely Bones http://www.imdb.com/title/tt0380510/.

Chiar daca il recomand ca fiind foarte fain, totusi ma tin de leapsa cand spun ca nu-l recomand mamelor ce alapteaza :D, daca sunt la fel de sensibile ca mine :)). Am adormit greu si cred ca suspansul s-a transmis prin laptic, pentru ca Alex s-a trezit apoi toata noaptea urland... Deci imi doresc sa nu-l fi vazut noaptea tarziu, singura. Poate ziua mi s-ar fi parut ok si efectele nu s-ar fi vazut la Alex :D.

Anonim spunea...

Hei, mulțumesc! Știu că mai am o leapșa restantă (și Crăciunul nu-i departe :))), dar cam la fel ca fetele de mai sus (Raluca și Mamițuni) chiar nu îmi amintesc să fi văzut filme de genul maibinenu cap-coadă. Da găsesc eu ceva și leapșa asta neapărat o bifez! Chiar de-ar fi să scriu despre Bambi la care plângeam de sărea cămeșa pe mine.
Anca

Anonim spunea...

1. Bennys Video al lui Haneke
2. Michael a lui Markus Schleinzer . Oribil de vazut, mi se moaie inca si acuma palmele...
3. Nu ii mai stiu titlul, ceva cu Invadatorii din spatiu cu Bela Lugosi, un film idiot dar am ramas...

Hei, salutari dintr-un film minunat,

Raluca

Monis spunea...

Cand am scris despre cel mai... cel film vazut, ar fi trebuit sa precizez ca ma refer la filme vazute intamplator, despre care nu am stiut in mod special ca sunt de un fel sau altul. Eu am ajuns la Tideland pentru ca era facut de cel cu Brasil si The Fisher King... Poate trebuia sa am niste semnale de alarma dinspre Fear and Loathing in Las Vegas.... :D. Si am mai fost si la cinema, ca sa aiba impact maxim, ca daca eram acasa cu siguranta nu ma uitam pana la sfarsit. La fel, nu m-am gandit la filme vazute ca mama neaparat, pentru ca acum sensibilitatile sunt altele, clar. Cu siguranta nu m-as mai putea uita acum la un film ca asta, desi din descriere nu prea poti aprecia cantitatea de incarcatura a filmului: A lonely girl gets trapped in an eerie fantasy world after her irresponsible parents die.... - deci ar fi putut fi... altfel :D.

Monis spunea...

MoniQ eram precisa ca-ti va placea leapsa asta :D.

Nela te astept.

Mamituni si eu ma feresc de filme cu 'renume'. Am facut cateva precizari mai sus. Imi doresc in schimb sa vad un film amuzant care sa ma bantuie :D. E bine daca nu ai nimic de zis!

Raluca am vazut si eu un film cam ca ala despre care zici tu si pe care nu l-as recomanda mamelor - The Orphanage, alaptatoare sau ne. Desi este foarte foarte fain facut. Eu l-am oprit noaptea la jumate si am continuat sa-l vad a doua zi pe lumina :D.

Anca hai ca vine sfarsitul de an, notam Bambi :D si te asteptam cu leapsa aia veche :).

Raluca primul film suna interesant... Pe al doilea nu am reusit sa-l gasesc sa citesc ceva despre el, mai caut, iar de Bela Lugosi ce sa zic, mare figura cu rolurile lui... L-am vazut in ala cu Dracula, intr-o noapte la bunica unde noptile sunt cu adevarat negre, cu o creanga de mar care tot zgaria fereastra de la vant si nu am mai dormit deloc pana dimineata si cred ca min 15 ani m-a tot bantuit filmul ala.

Multumesc c-ati povestit!

Ralu' spunea...

M-am achitat si eu de datorie aici http://taraluihabarnam.blogspot.com/2011/12/filme-ba-si-filme-da.html - nu pot spune doar de unul (cred ca-s asa tabacita cu horror-uri ca nu mai misca usor nimic :P), asa ca am scris de mai multe filme pe care nu e-as mai vedea. Si ca sa se termine frumos, si de cateva la care m-as mai uita :). Merci!

Razvan spunea...

done :P

Monis spunea...

Citit, placut, multumesc :)

Raluca spunea...

Of, citindu-i piticului 101 dalmatieni, mi-am dat seama ca mi-a fost teama de filmul asta cand eram mica. Actiunea palpitanta era prea greu de acceptat.

DAR mi-am mai amintit un film (animat) ce nu as vrea sa-l mai vad niciodata: Ferma Animalelor... :(( (inca am in minte imaginea de cand il duc pe cal la abator, si eram mica mica atunci cand am vazut filmul. Stiu ca implicatiile si apropourile erau mai profunde la film, dar tot m-a zdruncinat...)

Monis spunea...

Da, Ralu si eu imi amintesc emotia cu care ma uitam la dalmatieni. Iar ferma am vazut-o la 14 ani, deja paseam spre "liga mare", m-a impresionat in felul aproape corect :).

Trimiteți un comentariu