Pages

tratamentul arsurii cu albus de ou


Acum doua saptamani a venit tatal de Santiago acasa cu o ditai arsura pe dosul mainii, capatata cand s-a atins din greseala de galeria de evacuare de la motocicleta din dotare, care inteleg ca ajunge la niste sute de grade dupa ce motorul a functionat o vreme. Repede-repede cu ce dam? Alifie de galbenele nu aveam si cum arsura nu parea chiar un nimic am hotarat intr-o secunda sa incerc o reteta cu ceva natural, despre care stiam de mai mult timp, dar nu avusesem ocazia sa probez: straturi straturi de albus de ou. Aveam in frigider oua adevarate din gaina scormonitoare in tarana si mancatoare de iarba verde, am spart unul, am separat galbenusul si am pastrat albus intr-o coaja. Cu albusul am uns arsura, spalata in prealabil doar cu apa de la robinet, de vreo 5-7 ori in seara aceea, apoi de cateva ori pe zi timp de 3 zile. Chiar a doua zi dimineata dupa incident, accidentatul a comunicat ca locul nu mai doare. Arsura a fost de gradul al doilea, superficiala, dar tratamentul aplicat de noi a facut ca flictena sa nu apara deloc si pielea a inceput sa se refaca destul de repede. Long story short, avem poza arsurii din a7a zi:



si poza din a14a zi:


Nu stiu cum sa fac sa apara articolul in cautarile google, pentru cei ca noi care ar incerca o reteta naturala pentru un accident de felul asta si le-ar fi utile experientele concrete ale altora. Noi am cautat prin a doua zi de tratament si am gasit numai nimicuri, articole asa zis medicale in care se spune doar cat de inconstienti sunt cei care se trateaza dupa ureche si cum trebuie neaparat sa mergi la doctor etc etc. Iata ca demonstrat, lucrurile nu stau chiar asa :).

btemplates

8 comments:

Anonim spunea...

Așa mă trata bunica în copilărie. :) (nu doar pe mine, de fapt, așa se trata toată lumea de arsuri minore; eu datorez mult medicinei naturiste, până pe la 20 de ani nu știu dacă am luat de 2 ori antibiotic, nu știam ce e ăla Moldamin și alte injecții decât din poveștile înlăcrimate ale prietenilor de joacă)
Ca să-ți apară articolul în primele pagini Google scrie bolduit cuvintele/frazele cheie: arsura, tratamentul, etc.
Anca

Monis spunea...

Aha, merci Anca! :*

AndreeaG spunea...

Extrem de utila postarea, de retinut metoda, de cate ori ma lipesc eu de cuptor/oale fierbinti ... :)
Multumim, mai vrem dinastea! :)
Traiasca Santiagul cel simpatic, mama lui (cu folos) povestitoare si tatal motociclist (poate se abtine totusi de la arsuri, pe viitor :) )!

Multumiri si Ancai, nici eu nu aveam habar cum se face! :)

AndreeaG

Monis spunea...

Multumim si noi! Pentru putin, sper sa nu ai nevoie totusi :)

Liliana Moise spunea...

Ia sa-mi zici daca in fiecare zi ai pus albusul cu pricina, de cate ori, cu ce-l tineai pe rana, cat timp??
Andra mea doar ce si-a turnat ceva ulei incins pe ambele manute si, asa cum ne-a spus medicul, n-am pus nimic in afara de spalat cu apa si sapun si expus la aer ranile. Doar cand plecam pe undeva punem niste pansment gras si facem bandaj...
Incercam acum si cu ou da' nu ma duce mintea cum sa fac sa stea pe rana minunea...ca aluneca rau de tot.

Monis spunea...

Am pus imediat pe rana spalata si uscata, in ziua aia de cateva ori, si la fel si in zilele urmatoare. Bate albusul usor spuma si unge ranile, nu conteaza cat aluneca, important este ce ramane acolo. Si pune cat de des, ca ala se usuca repede si se absoarbe cumva. Cand s-a ars mica? si cum naiba s-a intamplat? :( Imi pare tare rau, sper sa se vindece repede si frumos. Pupam!

Liliana Moise spunea...

Of, s-a ars pe 30 mai. A vrut sa-mi faca o surpriza cand ajung acasa asa ca s-a bagat la facut ficat pane cu bunica-sa. Dupa ce-a tavalit ficatul prin ou&stuff si i-a fost frica sa-l aseze usor in tigaie asa ca i-a dat drumu de sus. I-a sarit uleiul pe amandoua manutele. Arsura de gradul 3 :(
Acum are pojghita dar se crapa si sangereaza. Am pus aseara albus de ou. Multam de idee!! Mai facem si azi o tura.

Monis spunea...

Of, imi pare rau.
Daca a ajuns deja la crusta nu stiu ce sa zic despre ou. Mai repede as da cu niste ulei de galbenele, ca ala si hidrateaza si cicatrizeaza bine.
http://www.elemental.ro/248-ulei-de-galbenele-natural-in-ulei-de-soia.html

Pup

Trimiteți un comentariu