Pages

blw (si povestea cu supa)

Am inceput tot mai asiduu sa studiez cum devine treaba cu autodiversificarea. Cred ca m-am apucat tarziu. Dar, sper, nu prea tarziu. Pentru mine e straniu sa infund lingurita in gura copilului, iar ideea de BLW ma tot bantuie de o vreme. Trebuia sa ma fi apucat mai din timp, dar acuma ce rost mai are sa-mi caut scuze...

Treaba aia cu supa m-a pus rau de tot pe ganduri.
Pediatrul copilului este un doctor batran, care insa a avut mereu idei congruente cu cele pe care am inceput si eu sa le am dupa ce am nascut, un personaj relaxat, care nu a avut nici cea mai mica strambatura din nas cand m-a auzit la 4 luni ca planuiesc sa nu diversific copilul pana la 6 luni, care nu mi-a recomandat niciodata medicamente 'preventive' (exceptand ceaiul anticolici din care i-am dat copilului cred ca de 3 ori, dupa care am facut pe dos, adica nu i-am mai dat nimic altceva inafara de san), care a venit acasa de cate ori l-am chemat (nu gratis desigur, dar ce mai e gratis pe lumea asta inafara de nervi si stres?), care imi raspunde mereu la telefon (poate pentru ca-l sun rar :D), pe scurt un doctor convenabil si comod, cu sfaturi de bun simt si idei deloc invechite. Pana la treaba cu supa.
Ei, acelasi doctor m-a pus ca la 6 luni sa-i fac Santiagului supa, din care sa-i dau zeama, apoi sa-i pasez progresiv legumele din ea si, pana la 7 luni, sa introduc si carnea. Eu eram dupa capul meu cu 2 grame de avocado si mar dimineata, pentru pranz avand doar un plan confuz de piure de legume. In tabloul ilustrat mai sus... cumva m-am hotarat sa-i fac copilului supa, macar cateva zile, si ma apuc eu dupa aia de piureuri.
Luni, pe 3 mai, la o zi dupa aniversarea de 6 luni, am pornit croita sa fac supa. Am facut cateva linguri de supa (imi trebuiau 10-20 de ml). Cand a fost gata si am gustat-o, am aruncat-o la gunoi, am alaptat copilul din belsug si am plecat in parc.
Marti, 4 mai, am facut din nou supa. Ceva n-a fost bine calculat, apa s-a evaporat si legumele s-au lipit / copt in oala. Am aruncat totul la gunoi, am alaptat copilul si am plecat in parc.
Miercuri i-am dat 20 ml de supa, l-am alaptat si am plecat in parc.
Acum numai la gandul supei, imi vine sa plec in parc. For good :).

Asa ca am intrat la studiat... BLW pare sora cu alaptatul exclusiv din ce am reusit sa ma prind pana acum. Cred ca as reusi. Sper sa fac aceeasi echipa reusita cu Santiago, ca si pana acuma.


Edit: ma inclin in fata mamelor care au blog-uri publice in care trateaza detaliat acest subiect si care sunt o sursa de inspiratie. Pentru ele:

btemplates

1 comments:

Raluca spunea...

Succes! Eu am zis, am lasat BLW deoparte pana trecem la legume fierte (sa vad atunci daca am curaj ca nu se va ineca :D). Ca acuma, cu mar sfaramicios de-al meu nu am avut curaj, si am vrut neaparat sa ii dau din asta. Si eu le admir pe mamicile cu BLW, si sunt de acord cu BLW, mi se pare foarte natural! De abia astept sa te citesc!

Pupici Santiagului si deja sunt nerabdatoare sa vad filmarile!

Trimiteți un comentariu