Pages

din Corfu inapoi in dictatura

Nu am avut timp sa scriu despre saptamana in Corfu cand ne-am intors, atunci cand impresiile erau clare si puternice si acum totul pare ca un vis indepartat (caci - nu-i asa? - "in fapta lumea-i visul sufletului nostru. Nu exista nici timp, nici spatiu, ele sunt numai in sufletul nostru"...), umbrit de mizeria actualitatii romanesti. 
Am plecat destul de stresata de drumul foarte lung (peste 1000 de km), de felul in care Santiago va rezista pana la destinatie, de ce va manca acolo, de cum va primi marea si nisipul plus altele 1000.
Dar totul a fost perfect, am avut o vacanta perfecta cu un copil perfect intr-un decor perfect.


(acoperisul rosu din stanga este al casutei noastre).
Drumul catre insula l-am facut in doua zile cu popas peste noapte la Thessaloniki, unde era o caldura de nedescris, absolut insuportabila, care m-a facut sa ma ingrozesc inca odata la gandul unei vacante la mare la o ora asa de tarzie in vara (anul trecut am fost la sfarsit de aprilie in insule si deja soarele ardea cu foc, apa in schimb abia incepea sa fie buna, asa ca apreciez vremea perfecta pentru Grecia cam la inceputul lui iunie). Insa in Corfu, exceptand ora pranzului (la care oricum cadeam lati la somn in vila umbroasa), temperatura era de 25-28 de grade, cu briza placuta, sa tot stai. Vreo 3 luni, asa. Drumul a fost super, in special partea de la Thessaloniki la Igoumenitsa (de unde se ia ferry catre Lefkimi), pe Egnatia Odos.. drum de voie printre vai si dealuri, pardon, tuneluri. Santiago a fost foarte incantat de tuneluri, dar pana si lui i-au devenit comune dupa ce numaratoarea lor a trecut de 50 :).
Vila care ne-a gazduit a fost o minune. Ceea ce e pe site este complet adevarat, ba chiar mai jos decat realitatea. Totul in regula, totul functional, camere bine puse la punct, livinguri si bucatarii uriase si complet utilate, curtea de vis, cu foisoare si sezlonguri si palmieri si smochini si... si... si...







Aici se poate face o vizita in interior.
Ah, si pretul platit de noi la sfarsitul lui iunie a fost de 1.400 Eur / 7 nopti cost total. Vila are 10 paturi in dormitoare plus cateva in livinguri; noi am fost 8 adulti si 5 copii.

Plaja era mica ce-i drept. Dar avea cea mai mare calitate: era pustie. In plus avea si nisip iar apa la fel, avea nisip pe fund, ceea ce e un lucru nu tocmai comun in Grecia. Si era la 50 de metri de vila. Si era verde. Si albastra. Si limpede. Si linistita. Si era toata a noastra.









Santiago a fost insa cea mai mare supriza: de unde acum un an urla infinit daca se atingea de nisip, anul asta a stat descult tot timpul (chiar si in curtea vilei), s-a jucat cu nisip in fel si chip, a cazut cu gura in el, i-a intrat in urechi si treptat, a intrat si in apa. Initial in bratele tatalui din dotare, apoi din ce in ce mai curajos, de mana cu unul dintre noi. Iesea cu greu si cu negocieri de intoarcere, mai tarziu sau a doua zi.













A facut mofturi deloc, a fost vesel si mereu gata sa mearga cu noi oriunde, la plimbare, la taverna, la un castel, la alt castel...


  

  





dar mai ales la plaja, la mare, la baie. Si la plecare a repetat insistent ca mai venim.
La anul in schimb mi-as dori foarte tare sa mergem in Kefalonia (Κεφαλληνία);daca gasim o varianta de drum alta decat masina. Caci drumul de intoarcere pe care l-am facut de nevoie doar intr-o zi, ne-a cam zdruncinat nervii si ne-a clatinat putin odihna adunata in zilele de vacanta - 1.000 km in 11 ore. Iar Kefalonia e chiar mai departe.

Acasa doar intrarea in parc, jocul copiilor si zborul baloanelor de sapun iti dau senzatia de normalitate.


Restul pozelor aici, fara mari selectii si fara nici o corectura.



btemplates

10 comments:

AndreeaG spunea...

Chiar mi-e frica sa ma uit la pozele tale :)
Bravo voua ca ati ales bine si ca v-a fost bine!
Kefalonia ... alaturi de Zakynthos sunt in planurile de viitor si la noi :)

Hehe ... am avut si noi un "urlacios de nisip", nepotelul de 2 ani, care a venit in vizita, in we, dar apa i-a placut maxim :)

Nela Mihaescu spunea...

Frumos, frumos!
Ma bucur sa va regasesc sanatosi si frumosi, ca intotdeauna!

Monis spunea...

Andreea, sper ca ti-a trecut frica ;)

Nela, kiss! Merci!

Anonim spunea...

Excelente pozele!
Deci 1400 ati platit 8 persoane? Daca da, pretul e intr-adevar bun. Ati gatit voi?

Monis spunea...

Multumesc.
Da, 1400 8 adulti si 5 copii pentru 7 nopti, fara alte cheltuieli. Si cu factura :D. Trebuia sa fim 10 adulti si 7 copii, dar chiar si asa pretul a fost foarte bun.
Am produs cateva supe si cate ceva mai mult pentru copii; pentru noi doar in 2 zile, un gratar si un peste proaspat. Daca te tin nervii de gatit in vacanta, casa are absolut tot ce ai nevoie - am uitat sa scriu ca are inclusiv masina de spalat rufe si masina de vase. Noi nu practicam asta de obicei pentru ca preferam sa mancam mancarea locului. Pentru savoare. Si pentru ca-i facuta de altii :D.

Anonim spunea...

Pana acum am cam stat la resorturi, hotel, etc
Am zis ca anul asta prin octombrie o sa inchiriem o casuta undeva . Un apartament de fapt ca suntem doar noi 2 :)
Mi-ar place Nizza

Si cu biletele de avion...a fost ok? Sau ati mers cu masina
Stai c-am recitit, ati mers cu masina
Sunt numai 1000 km si ceva pana in Corfu?

Raluca spunea...

Au si camere doar de inchiriat? Sau casute mai mici? Noua nu ne place sa mergem in grup, si 1400 de euro ar fi prea mult pentru o saptamana :D. Daca ai zis nisip in apa si in afara, si plaja aproape de vila, m-ai cucerit. Pacat ca e atat de departe, cred ca e mai departe decat Halkidiki. Dar ne sacrificam daca e locul ideal (la anu' ma refer :D). Sunt restaurante/cantine unde sa mananci in jur? Magazine alimentare? Adica sa nu fi nevoit sa mergi cu masina zilnic.

Sunteti faini si sunt invidioasa ca Santi a fost cooperant. Alex are de vreo luna o perioada de tantrumuri, s-a nimerit fix in concediu :D.

Monis spunea...

Hapi, sunt 1.000 km de la noi din fata blocului :D pana in Igoumenitsa de unde se ia ferry pe insula. Pe insula mai sunt 20-30-60, depinde pana unde mergi. Avionul e o optiune buna dar din pacate foarte scumpa. Acum 3 luni cand am cautat, mai jos de 300 de eur de persoana nu am gasit.

Ralu, daca vrei doar camera pentru voi, le dai mail oamenilor si-i intrebi. Astia aveau o singura vila, cea de care am scris. In jur mai erau si mai mici si mai mari (cu piscina majoritatea). La tavernele (in numar de 2) de langa noi mergeam pe jos ca erau cca 500 m iar pana la supermarket erau 5 km.

Nu am studiat, dar cum mergeti voi pe la sarbi, poate este si un drum mai drept catre coasta de apus a grecilor, fara Thessaloniki. Sau poate avion de la Budapesta? Sunt mai multe variante de luat in calcul. Ca si alte locuri frumoase si pustii. ;)

Monis spunea...

PS, Ralu
Proprietarii vilei la care am stat au spus ca au pe coasta de est (noi am stat pe vest catre Italia) au niste "studios" - asa s-au exprimat, nu stiu precis la ce se refera. Dar daca le dai mail cu siguranta iti pot trimite detalii si probabil si poze. Kiss!

Raluca spunea...

Mersi mult!!!

Trimiteți un comentariu