Pages

toti copiii dorm?

Clar ca toti copiii dorm, dar oare dorm ei toti la aceeasi ora? Asta ma intrebam la plimbarea prin Kiseleff, azi dupa masa. Parcul era vesnic plin de copilasi, cu bunici, pisici, bone etc. Acum, la cele 10 grade de astazi, nu era mai nimeni. Nici macar frunzele nu mai erau. Parcul e pieptanat si frezat reglementar de zelosii lucratori de la adepeseu' de sector. Aceeasi care au plantat / au scos / au plantat / au scos, intr-o cursa compulsiva, zeci de feluri de flori tot anul. Si care, dupa ce au incheiat sarabanda plantarilor / smulgerilor cu niste pansele care stau smerite printre arborii uriasi, asteptand visatoare prima zapada, au golit parcul si de covorul de frunze.
Chiar si cei cativa trecatori pareau stingheri in parcul batran si dezgolit. Pe o banca, o proaspata mamica pazeste caruciorul bine izolat in care doarme micul bebelus. Am recunoscut in privirea ei privirea mea de acum un an: amestec de incantare, visare, oboseala, expectativa... si inca 100 de trairi. Privirea mea nu mai e asa... In rest, doar inca 3 carucioare, 2 copilasi pe jos si cam atat. A, si nelipsitul paznic care - nu-i asa? pazeste parcul. As vrea sa cred ca toti copilasii dormeau la ora aia si nu ca stau in casa "pentru ca e frig". Era frig, Santiago a ajuns acasa cu mainile (fara manusi) si nasul bocna. Dar asta nu a facut decat sa ne deschida pofta pentru si mai multe plimbari. Bine, poate si de la statul in casa din ultima saptamana, insa aerul rece pare extrem de imbietor. Nu stiu de ce nu erau copii in parc, insa statul in casa e clar bolnavicios. Cat am ingrijit varicela, a fost cum a fost. Insa cand a fost sa iesim prima oara (ieri) am inceput sa-mi pun niste intrebari complet enervante: n-o fi prea frig? (avand in vedere ca ultima iesire fusese la 17- 20 de grade), oare l-am imbracat destul de gros? oare nu e de fapt prea gros? oare nu ar putea raci dupa atata stat in casa? si tooot asa :(.

In fine, fara copii, parcul e pustiu si trist. So am I...

btemplates

4 comments:

Unknown spunea...

noi azi am iesit la sling :)

maria spunea...

dorm sau sunt lipiti cu nasul de geam. pentru 6 luni de acum inainte :(
si pe mine m-a socat azi sa vad ca parcul plin de we trecut e pustiu acum. si m-au mai luat si niste doamne la intrebari ca las copilul (de 11 luni) pe jos. ca cica in lunile cu R, in NICIUN caz pe jos. si mai e si fata :))

Monis spunea...

@ Zoozie - ce tare va invidiez! Eu nu reusesc sa-l duc prea mult in sling si pe masura ce trece vremea o sa-l pot purta tot mai putin :(.

@ Maria Coman - noroc ca nu sunt toate cu R (desi sunt destule...). Asta cu luatul la intrebari nu mi s-a intamplat, dar probabil ca par extrem de "abordabila" din prima :D.

maria spunea...

acu sa stii ca nici eu nu am vreo privire prietenoasa, dar cred ca li s-a parut prea strigator la cer ca sa nu intervina

Trimiteți un comentariu