Pages

pasiunile varstei de 18 luni

Am revenit acasa dupa aproape 10 zile in Grecia fix pe 2 mai cand Santiagul a marcat un an si jumatate. L-am gasit mai mare, mai frumos si mult mai evoluat.



Lucrurile pe care le face sunt multe, ca orice copil de varsta asta, care sta pe loc numai cand doarme, insa la pasiuni se inscriu urmatoarele:
- scarile
Urca si coboara in nestire. Cu fata. Cu spatele. Cu lateralul. De mana. De bara. De perete. In 4 labe daca totul ii este potrivnic. Dar se perfectioneaza rapid si nu mai e mult pana se va descurca singur.
Nu sunt scari la indemana, nu-i problema. Merge si o bordura, o crapatura in asfalt. O piatra mai mare. Imaginatia este totul.

Iar cand cineva incearca sa-l deturneze de la scari, e mare suparare.



Insa isi revine rapid si pleaca sa caute noi scari.




- chestiile cu fir si stecher (sau stecker / stecar - cum preferati)
In top incarcatorul de laptop al lui Tati. Nu-i ala, bun orice incarcator de telefon. Sau vreun prelungitor la care nu are voie. Iar in caz de extrema penurie de cabluri, merge si cel de la pick-up, a carui singura functie la noi in casa este purtator_de_cablu_cu_care_se_joaca_Iulian.

- hainele care se pot muta de colo-colo.
Mi-e si teama sa-l las sa se joace cu un morman de haine atata cat ar fi el in stare. Le muta una cate una din dreapta in stanga. Apoi isi schimba locul astfel incat sa fie strategic pozitionat fata de noul morman si incepe sa-l mute in dreapta. Si tot asa. Mult timp. Prea mult timp pentru gustul meu, desi uneori alunec pe panta 'timp pentru mine" si-l las o vreme cu ale lui.

- cearsafurile care se astern pe pat.
Sub care se baga tipand de bucurie. Sau in care s-ar legana in nestire, daca ar exista 2 titani care sa tina capetele.



- porumbeii
Probabil va dura o vreme pana va intelege ca oricat de aproape va ajunge de ei, de prins tot nu va reusi.



- cartile.
Desi nu sunt inca pasiune curata, stiu sigur ca intr-o zi vor fi, de aceea le-am facut loc in aceasta lista.
Cartile din care a inceput sa citeasca deja:

btemplates

0 comments:

Trimiteți un comentariu