Pages

ziua 2 de voluntariat si altele

A fost mai bine. Mai bine pentru psihicul meu. Ingrijorator totusi cat de repede incearca mecanismele de aparare ale creierului sa-l faca sa se adapteze. Si imbucurator ca reusesc.
Dupa prima sedinta am avut toata ziua o stare de torpoare mentala, am vegetat si m-am simtit ca o leguma. Ziua de ieri a mers altfel. Bine, au venit mai multe la pachet. Niste donatii neasteptate pentru cazurile de aici. Niste lucruri care s-au rezolvat nesperat de repede la serviciu.

Astept sa ma familiarizez mai bine cu echipa de terapeuti de la centru ca sa aflu daca, asa cum suspectez eu, copiii aflati in terapie au si tulburari digestive pe langa tulburarile psiho... La 10 au pauza pentru gustare, in care mananca pachetelul pus de acasa de parinti. Nu am reusit sa-mi dau seama ce anume mananca, pentru ca terapeutii lucreaza mult pe autoservire, nu par interesati deloc de calitatea hranei. Ma sparge ca folosesc ca si recompense alimentare sticksuri, pufarine, croissant. Pe de alta parte ce stiu eu? Unul din copii, care este destul de agitat, avea in ghiozdanel un suc din cele mai ingrozitoare, cu tone de zahar si conservanti - pe langa  afectiunea pentru care este la centru are si o carenta puternica de... ceva, care i-a facut incisivii sa fie rosi pana aproape de gingie. Nu stiu daca are legatura acest lucru cu tulburarea lui, insa in mod evident zaharul din suc nu are cum sa fie benefic... Dar din nou, ce stiu eu?

Poate am si creierul prea plin in perioada asta de sindromul GAPS (despre ce inseamna, care sunt autorii, ce dieta propun etc - resurse sunt pe internet, dar foarte putine in limba romana)...

Sper sa se mai linisteasca lucrurile in perioada urmatoare, ca saptamanile din urma m-au cam epuizat. Cel putin cea trecuta, in care miercuri am fost cu mama si cu Santiago la Ikea si am cumparat jumatate de canapea, joi cu Tati si am cumparat restul de canapea, dupa care am fugit acasa ca Santiago a prestat brusc febra 39+ cu rosu in gat, vineri seara am plecat aiurea cu Tati si am imprumutat o dacie papuc sa mutam canapeaua veche la casuta, am demontat canapeaua, distrugand anumite bucatele din ea, am carat-o de la etajul 9 la dacie, am urcat-o si ancorat-o cumva in masina, am montat canapeaua noua si la 12 noaptea am descarcat-o la casuta si am lasat-o imprastiata prin casuta, duminica ne-am intors la casuta unde am scos jumatate de zi niste mobile vechi din care o parte au ajuns in magazie, unde au depozitat varii materiale de constructii & shit, a fost ca o cursa contra cronometru. Saptamana asta ce vine, gradinita vrea tot felul de nebunii de la noi, placinta de halloween, costumatii pentru noi si Santiago, dovleac scobit, poze cu noi, fise de colorat cu nustiuce, imi vine sa-i trimit la naiba uneori... Eu n-am apucat sa-i cumpar nici cadou copilului si trebuie sa-mi ocup si ram-ul ala mic de memorie cu atatea alte tampenii... Am mare nevoie de o vacanta. Mai ales ca s-au intors si niste crize de-ale Santiagului, aproape comparabile cu cele din perioada cand plangea urla aproape imposibil de consolat. Probabil o fi criza de la 3 ani. Pe aia de la 2 ani (desi a fost pe la 1 an jumate) am bifat-o. Dupa ce iesim din asta inteleg ca trebuie sa fim pregatiti pentru cea de la 4 ani. Noi sa fim sanatosi :)

btemplates

2 comments:

Anonim spunea...

Si cum a iesit dovleacul?

Monis spunea...

Magda :-* back

Hapi - in we hacuim dovleci, prezint tema facuta saptamana viitoare :D

Trimiteți un comentariu